Hogyan nem lett saját weboldalunk?

webdesign

ÉLELMISZERBOLT ÉTELALLERGIÁSOKNAK

Ahogy sok más vállalkozónak sem...

10 évvel ezelőtt még egészen más lehetőségei voltak az ember lányának, ha sikerült elindítania egy vállakozást és szerette volna megjeleníteni magát a neten. Csilla barátnőm abban az időben már esküvői fotósként dolgozott én pedig csatlakoztam hozzá. Álmunkban sem jutott eszünkbe, hogy könnyebb két óra alatt 5 esküvői megbízást szerezni, mint találni egy  webdesignert.

Marcus Silva fotója a Pexels oldaláról

És kezdődött a bonyodalom

Ezért úgy döntöttünk, összebarkácsolok magunknak egy blog oldalt. Első lépésként  regisztráltam egy ingyenes blog szolgáltatónál és elkezdtük feltölteni az elkészült anyagainkat.  Néhány napig nagyon elégedettek voltunk magunkkal, amíg el nem kezdtük külföldi esküvőfotósok oldalát nézegetni. Mert rögtön saját logót, egyéni betűtípust (akkor még azt sem tudtam, hogy így hívják) és nem az előre beállított színeket, hanem azt a gyönyörű mentát akartuk arannyal! És miért nem www.sajátoldalunk.hu a weboldalunk cime? Mi ez a sok . és / jel???? 

A helyzet fokozódott

Az első dolog, amit meg  akartunk oldani, a saját domain név alatt futó blog. Égre-földre kerestünk valakit, aki megoldaná a cukorkafoto.blogspot.com címen lévő anyagaink áthelyezését a cukorkafoto.hu webcímre. Itt érkeztek az első jelentkezők. Kaptunk egy 50.000 Ft-os árajánlatot… Még mindig 10 évvel ezelőtt vagyunk… 

Na, itt fuccsolt be a weboldal projekt elsőre. Pont úgy, mint sokan másoké. Elbizonytalanodtunk, hiszen nagy volt a költség és azt sem tudtuk, mit akarunk. De honnan is tudtuk volna. A webdesignerek azt várták tőlünk, hogy elmondjuk, milyen legyen a weboldalunk, írjuk meg a szöveget, legyen a logónk vektoros (az meg mi???), adjuk meg a színkódokat… Felét nem is értettük annak, amit kérdeztek.

És ott volt még a nagy kérdés: Mire lesz ez jó nekünk???

Nadi Lindsay fotója a Pexels oldaláról

ÉS HOGYAN LETT?

Magad uram, ha

Gyorsan rájöttem, hogy ezt csak úgy tudom megoldani, ha megértem, megtanulom, hogyan is épül fel egy weboldal. Aztán, hogy hogyan is készül. Valahogy így kezdődött. Az első sikerélmény az önálló tárhelyvásárlás és domainnév foglalás volt. Még ma is emlékszem, ahogy ugráltam örömömben, hogy beírva a nevünket megjelent az oldal. 😀 Azóta eltelt 10 év.  Már tudom,mi az a vektoros formátumú logó 😉 és én kérdezem meg, hogy milyen weboldalt szeretnél. De tudom, hogy ugyanúgy nem tudhatod erre a választ, ahogy én sem tudtam. Így alakítottam ki egy programot, ami segít Neked az elindulni egy izgalmas úton.

Digitális arculat - kell ez neked?

Egyeltalán mire jó, ha megjelensz a cégeddel, válalkozásoddal az interneten? Kétféle célja van minden weboldalnak.

  • szolgáltatás, termék bemutatása > eladás
  • szolgáltatás, termék eladása későbbi időpontban > feliratkozás

Ez a két cél rejti egyúttal az online megjelenés két hatalmas lehetősésgét is. Termék vagy szolgáltatás eladása, értékesítése a jelenben vagy a jövőben, fizikai üzlethelyiség fentartása nélkül. Az internet világában a weboldalad az üzleted megtestesülése. Kialakíthatod a kirakatot, a portált, felteheted a logódat. Ha nem teszik a szín, nem kell vagyonokért festőt hívnod. Elég egy gombnyomás és az oldal színe máris megváltozik. A megfelelő oldalszerkezet kialakításával bármit elmondhatsz magadról, a vállakozásodról olyan formában, ami vonzó lesz a vásárlóid számára. 

Például mit szólnál valami természeteshez?

Kreatív Story digitális arculattervezés program

A Kreatív Story digitális arculattervező programját úgy alakítottam ki, hogy könnyen és gyorsan haladj az internetes megjelenésed kialakításában. Képek, szövegek, színek, minden arculati elemet együtt nézünk át és választunk ki a weboldaladhoz. Segítek neked megírni a szövegeidet, kiválasztani a megfelelő logót. Összehangoljuk a weboldalad és közösségi média felületeid megjelenését. Kidolgozzuk a tartalmaidat, időzítjük a megjelenéseidet. Néhány hét alatt megtanulod, hogyan kezeld saját közösségi média birodalmadat 😉

Ha többet szeretnél megtudni a weboldaladról, közösségi média marketingről, ha szükséged van segítségre vagy egy új weboldalra, csatlakozz a Kreatív Story facebook és Instagram oldalához. Írj nekem üzenetet vagy hívj fel! Vegyük fel a kapcsolatot ITT!

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük