Weboldalt szeretnék, hogy kezdjük?

weboldal készítés

Csak semmi pánik!

Egy korábbi bejegyzésben elmeséltem, hogyan nem lett weboldalunk 😀 (Ha szeretnéd elolvasni, ITT megteheted.) De úgy érzem, te inkább azért kattintottál, mert szeretnél egyet. Ha jól sejtem, valami ilyesmi az elvárás

működjön tökéletesen, tükrözze a vállalkozásodat legyen kész gyorsan és hozza a vevőket

Megértelek, én is ezt szereteném a helyedben. Igyekszem is mindent megtenni, hogy ez így legyen. Lássuk, hogyan is zajlik ez a gyakorlatban. Mi is lesz az én feladatom, hogyan is építjük fel a digitális megjelenésedet. 

Első lépések

Miután felvetted velem a kapcsolatot, egyeztetünk egy személyes találkozót. Itt beszélünk a márkád, vállalkozásod tevékenységéről, jelenlegi  helyzetéről, hogy hol tartasz és hova szeretnél eljutni, illetve, hogy ezt hogy tudnám a legjobban elősegíteni.

Átnézzük a korábbi stratégiádat (ha van) értékeljük és javítjuk, vagy teljesen újat építünk, a te igényeid szerint. Ebben a fázisban begyűjtjük az összes meglévő anyagodat és pótoljuk a hiányzókat.

Megmutatom, honnan és milyen formában tudsz inspirációkat, mintákat gyűjteni. Kialakítjuk a közös felületeket, amit könnyen tudsz majd kezelni. Ezeken keresztül tudod nekem megmutatni az ötleteidet, így tudom gyorsan megismerni az ízlésedet és az igényeidet. Gyorsan megtanulsz ilyen szép táblákat készíteni. Ezeket később felhasználhatod a közösségi oldalaidon is.  Néhány neked tetsző kép, betűtípus és már el is kezdődik a weboldalad szerkesztése.  

Három kép, két betűtípus és egy grafika az alapja a készülő ” A kerted” weboldalnak. A képek színei adják az inspirációt az oldal színvilágának, hangulatának a kialakításához. A választott betűtípusok a logo szerkesztését segítik. 

Ezen a ponton a grafikai elemek mellett a tartalmi részt is elkezdjük felépíteni. Ehhez szükség lesz a küldetésed megfogalmazására. Ezt megteheted te, vagy választhatunk egy gondolatot, idézetet. 

A folytatás

A következő lépés, hogy kialakítjuk az oldalakat.  A weboldalad felépítését az határozza meg elsősorban, hogy mi a célod vele, mire szeretnéd használni. Máshogy épül fel egy közvetlen értékesítésre használt oldal egy hobbibolt esetében, mint egy fotós bemutatkozó oldala, vagy egy ügyvéd szakmai oldala.

A következő, amit meg kell határozni, hogy milyen szolgáltatások, termékek találhatók  a vállkozásodban. Készülhet külön oldal magadról. Ez elsősorban olyan vállkozásoknál fontos, ahol a személyes szimpátia és a bizalom fontos a vásárlásfolyamatában. Például fotós, orvos fodrász esetében. Ha szeretnél blogot írni, kialakítjuk az ehhez szükséges sablonokat. 

Mivel a kezdetektől sokat egyeztetünk, mire eddig a pontig jutunk, már sokat tudok a vállakozásodról és rólad. Több személyes találkozó és kérdőívek kitöltése után már sokkal könnyebben haladunk, mint gondolnád. Én szeretek közvetlen kapcsolatot kialakítani a megbízóimmal. A céljaid, erősségeid és a nehézségeid megismerésével egy igazán személyre szóló weboldal lesz a közös munkánk eredménye.

elkészült!

Ha mindent elfogadtál feltöltöm az oldaladat a tárhelyedre. De a közös munka itt nem ér véget. Csak ha szeretnéd. A weboldalad karbantartása nagyon fontos, ha szeretnéd, hogy én végezzem, nagyon szívesen segítek. Ha blogot szeretnél vezetni, megtanítom neked, hogy kezeld a bejegyzéseidet. Ha elakadsz valahol, nem szeretnéd a teljes folyamatot egymagad végezni, vagy a blog teljes   kezelését szeretnéd rám bízni, arra is van lehetőség. 

Ez egy rövid bemutatás volt a weboldalkészítés lépéseiről. Ha weboldalt szeretnél, írj nekem és egyeztessünk egy időpontot személyes találkozóra!

Írj hozzászólást

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük